Skip to main content
search
0

Silk for Ana este iubire. Iubire pentru frumos, simplitate, culoare si calitate. Sunt esarfele din matase naturala, de care prinzi drag numaidecat si pe care le-ai purta cu imaginatie, peste tot pe unde te duc tocurile (sau tenisii)

Matasea din care sunt facute esarfele se numeste Light Crepe de Chine si face parte din categoria matasurilor 100% naturale. Este tesuta in China (nu e totuna cu binecunoscutele chinezarii), iar textura de crep a acestui tip de matase este data de rasucirea unor fire in sensul acelor de ceasornic, iar al altora in sens invers acelor de ceasornic, dupa care urmeaza tesatura simpla. Aceasta matase este descrisa ca avand aspect de ‘pietris’, intrucat suprafata este la fel atat pe fata, cat si pe spate.

Dat fiind ca matasea este o fibra naturala, se biodegradeaza usor odata ce bunul nu va mai fi folosit. Matasea este totodata o resursa foarte usor regenerabila, cu impact mult mai redus asupra mediului comparativ cu multe alte materiale. Viermele de matase moare cand se fierbe coconul, insa o singura molie poate depune sute de oua. Se hranesc cu frunze de dud, care nu necesita pesticide sau fertilizatori pentru a creste. Coconul alb si pufos creat de un vierme de matase este un filament lung neintrerupt de matase, care, netesut, are de obicei intre 600 si 900 metri.

Matasea este unul dintre cele mai luxoase materiale, lasa pielea sa respire si este un izolator termic excelent. Este fina, durabila daca este intretinuta corespunzator si foarte placuta la purtare. Toate astea in timp ce suntem asadar, green, pe cat posibil.

Esarfele Silk for Ana, desi sunt create aici si este gandit totul ‘romaneste’, ele sunt produse in Anglia. De ce? Pentru ca desi am incercat , aici nu am gasit un furnizor care sa realizeze comanda la standardele pe care le voiam (atat referitor la print, cat si la executia finisajelor). Sau poate nu am stiut eu unde sa caut. Mai insist pentru viitor, caci tare mi-ar placea sa pot face totul in tara. In schimb, ambalajele alaturi de celelate detalii sunt create local, in Romania si sunt suuuuuper dragute ❤